Køge kvitter smøgerne har fremragende resultater med rygestop for deltagerne.
Køge kvitter smøgerne har fremragende resultater med rygestop for deltagerne.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

49 Køge-borgere kvittede smøgerne før jul

Køge kommune og Kræftens Bekæmpelses lokalforenings succesfulde rygestopkursus Køge Kvitter Smøgerne afsluttede årets sidste kursus med en fantastisk stoprate

54 deltog – 49 kvittede smøgerne. Sådan lyder den imponerende statistik for den seneste omgang af rygestopkurset Køge kvitter smøgerne, der netop er afsluttet.

Otte gange er deltagerne mødt op på Teaterbygningen i Køge. Rygestopperne blev inddelt i grupper med 6-8 deltagere. Hver gruppe havde sin egen rygestoprådgiver. Snakken og vejledingen har været om motivation, rygevaner og forberedelse til rygestop, nikotin og afhængighed, rygestopmedicin, abstinenser og trang, helbredsfordele, følelser og behov, fastholdelse samt rygestop og vægt. Alle rygestoprådgivere er professionelle og fagligt meget velfunderet. Rygestoprådgiveren har på forskellig vis været i kontakt med deltagerne imellem mødegangene for at understøtte den enkeltes beslutning om røgfrihed bedst muligt.

Hver gang er deltagerne blevet budt så hjerteligt velkomne af tre fantastiske kvinder fra Kræftens Bekæmpelses lokalforening. Foruden at byde velkommen havde kvinderne indbydende anrettet hjemmebagte godbidder, frugt og grønt.

”Det har været helt fantastisk at være med, jeg kunne ikke have stoppet uden dette hold – og jeg kommer virkelig til at savne at ”gå til rygestop” onsdag aften,” udtaler Flemming Arnet, en af deltagerne.

Der har også været foredrag og andre indslag ved alle møderne, og hver mødegang er sluttet med en lodtrækning blandt de fremmødte deltagere om et sponsoreret gavekort til Køge Handelsstandsforening og en restaurant.

Gennemsnitsalderen på holdet var 55 år – fra 20 til 80 år. Der er lige mange mænd og kvinder. Flere havde en ikke rygende støtteperson med. En gennemsnitlig deltager på holdet har røget i 35 år - i snit 20 cigaretter om dagen.

Næste hold Køge kvitter smøgerne starter tirsdag 25. april klokken 18.30 på Teaterbygningen.

Publiceret: 07. Januar 2017 11:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lørdagsavisen

Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere