Thyra Frank gæstede i marts Ølby Sognegård. Til oktober kan FOF præsentere ildsjælen. (Arkivfoto: JCJ).
Thyra Frank gæstede i marts Ølby Sognegård. Til oktober kan FOF præsentere ildsjælen. (Arkivfoto: JCJ).
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

FOFs store efterårsprogram er på gaden

KULTURTILBUD: Fra på fredag den 12. august kommer FOF Ved Køge Bugts efterårsprogram 2011-12 på gaden med spændende foredrags- og kursustilbud til efterårssæsonen. Men allerede nu er sæsonens undervisningstilbud tilgængelige på FOFs hjemmeside for alle, der har lyst til at ”smugkigge”.

Når kalenderen skifter til august, og sommerferien er ved at være forbi, skal vi så småt til at tænke på efterårets glæder. Med til disse hører de mange spændende foredrags- og undervisningstilbud hos FOF Ved Køge Bugt. De har allerede et stykke tid været tilgængelige på FOFs hjemmeside www.fofkogebugt.dk for alle, der har haft lyst til at ”smugkigge”, men fra den 12. august kommer den flotte papirudgave af FOF Ved Køge Bugts efterårsprogram på gaden.

Foredragssæsonen indledes tirsdag den 20. september med ”Fire skønne og kloge kvinder”, nemlig et fællesarrangement med Ritt Bjerregaard, Anne Linnet, Hanne Vibeke Holst og Christine Antorini.

De fire veninder har sammen skrevet om bog om en erfaring, som vi alle må gøre på et tidspunkt af vores liv: nemlig det at miste sin mor. Emnet er ganske vist trist, men de fire fantastisk inspirerende, interessante og karismatiske kvinder deler deres erfaringer med os om sorg og savn med både vid, bid og ikke mindst humor.

- Og når vi er ved begrebet humor, så er det et emne, som kommunikationsrådgiver Karen Marie Lillelund ved en masse om. Kommunikation med humor er grundlag for arbejdsglæde, god stemning og dermed en positiv arbejdskultur med smil og mindre risiko for tidens folkesygdom stress. Karen Marie er både vidende og forstår at formidle sit budskab på en meget, meget underholdende måde, fortæller forstander Tine Koop fra FOF Ved Køge Bugt til Lørdagsavisen.dk.

Komikeren Finn Nørbygaard har gennem årtier været storleverandør af humor til danskerne. Den 4. oktober giver FOF os mulighed for at møde komikeren bag facaden i foredraget ”Tillykke med din krise”.

Ærligt fortæller han om sit liv, om både op- og nedture. Finn Nørbygaard er også uddannet psykoterapeut, og det har uden tvivl være med til at hjælpe ham i den krise, ham gennemlevede, at IT Factory kollapsede, og han fra den ene dag til den anden mistede en kæmpe formue.

Humor skader heller ikke, hvis man skal ”fordøje” mode- og mediemanden Jim Lyngvild. Danmarks mest iøjnefaldende modepersonlighed vil gerne fortælle os ”Sandheden om modebranchen”, og som ”den frække dreng i klassen” lægger han ikke fingrene imellem. Han har en tunge så skarp som en ragekniv – men også et stort glimt i øjet.

Men ingen humor uden menneskelig varme. Og menneskelig varme i rigt mål har to andre af efterårssæsonens foredragsholdere, nemlig forfatteren og journalisten Paula Larrain og ildsjælen, plejehjemsleder Thyra Frank.

Paula Larrain vil fortælle om ”Coachingens magi”. I 20 år har Paula som journalist levet af at stille spørgsmål og klarlægge forskellige emner. Senere har hun udvidet sine kompetencer med en uddannelse i organisationscoaching, et fag som har meget til fælles med journalistikken i det at stille de rigtige spørgsmål, således at samtalepartneren kan finde sine egne svar i en given situation. 

Thyra Frank behøver vist ikke megen præsentation; hun har i de sidste årtier gjort sig positivt gældende i debatten om plejen af vore ældre. Hendes foredrag hedder ”Alle har ret til et liv før døden”, en filosofi som på forbilledlig vis praktiseres på plejehjemmet Lotte, hvor hun er leder. Hendes arbejde har ikke bare gjort hende til en populær foredragsholder, men også gjort hende til Ridder af Dannebrog og ”Årets kvinde”.

Teater og rejser

FOF tilbyder to teateroplevelser, dels balletten Nøddeknækkeren på Det Kgl. Teaters gamle scene, dels operaen La Traviata på Operaen på Holmen. Da FOF i år kun at fået en mindre antal billetter, og der erfaringsmæssigt er rift om disse teateroplevelser, skal man være meget hurtig, hvis man skal gøre sig håb om at komme med.

FOFs tur- og rejseprogram byder i næste sæson på en ekskursion til særudstillingen i De Kongelige Repræsentationslokaler på Christiansborg, ”Dessert på slottet”. Særudstillingen giver en unik mulighed for at se Frederik den 6.'s dessertstel, som ellers kun hentes frem til nytårstafler og særlige jubilæer. Samtidig bliver der mulighed for at få små smagsprøver på de desserter, som Frederik den 6. fik serveret blandt andet på Christiansborg.

I Helsingør sker der spændende ting i disse år. Det store skibsværft er nedlagt og bygningerne ved at blive omdannet til  Kulturværftet, et spændende projekt, som dog ikke har været uden problemer, som man måske har hørt i medierne. Vi skal på rundvisning og se og høre både om fortiden som skibsværft og fremtiden som kulturværft.

Dette spændende hjørne af Sjælland rummer dog også megen ældre historie. De fleste har set kronborg, men Helsingør er også meget andet end Kronborg – vi skal på denne tur på rundvisning i det spændende Karmelitterkloster, et af de bedst bevarede middelalderlige klosteranlæg i Nordeuropa.

Spændende historie finder vi også på Sprogø, den lille ø, som vi passerer på vej over Storebælt, men som det normalt ikke er muligt at gøre ophold på. FOF tilbyder en guided rundtur på både den nye og den gamle del af øen, hvis dramatiske historie rækker helt tilbage til Valdemarernes tid.

Og endelig kan nævnes forårets FOF rejse, som i april 2012 byder på en tur til Sverige, hvor man både kan opleve Tranedans og en tur i tempelridderen Arns fodspor.

Nyhederne i FOF Ved Køge Bugts store efterårsprogram imødeses med spænding og interesse, men mange glædes også ved gensyn med inspirerende foredragsrækker og dygtige foredragsholdere.

Der er også i næste sæson 10 aktuelle kunstforedrag med Alice Fanøe, Danmark Dejligst med Ellen Beuchert og Ole Beuchert Olesen, København på Kryds og tværs med Flemming Jerk, Lær verden at kende med Ruth Christoffersen, Fredagstræf i Portalen og Spændende eftermiddag på Kærbo.

Sidst, men ikke mindst, skal nævnes FOFs familiearrangementer for børn og deres forældre og/eller bedsteforældre. I september kan man komme på ”dino-tur”, På eventyr blandt dinosaurer, mammutter og hvaler på Zoologisk Museum. I november kan man komme til et arrangement på Glyptoteket og stifte bekendtskab med Mumier og drabelige historier, og endelig i foråret kan man blive Detektiv i det gamle København med arkæologen Hanne Fabricius.

- Ovennævnte er kun ”toppen af isbjerget” – der er utroligt mange andre tilbud inden for koncerter og musikundervisning, foredrag og kurser om sundhed og livskvalitet, sprog, blomster, håndarbejde, IT – ja inden for stort set ethvert emne, man kan komme i tanke om, slutter Tine Koop.

Tilmelding til aktiviteterne kan ske dels via FOFs hjemmeside, på tlf. 5665 5322 eller pr. mail info@fofkogebugt.dk eller på FOFs kontor, Brogade 19 i Køge.

pmPubliceret: 06. August 2011 06:30
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lørdagsavisen

Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere