Antallet af juleindbrud har været stærkt faldende de seneste år - ifølge politiet blandt andet på grund af det nye Nabohjælpkoncept.
Antallet af juleindbrud har været stærkt faldende de seneste år - ifølge politiet blandt andet på grund af det nye Nabohjælpkoncept.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Indbrudtyvene holdt juleferie

Midt- og Vestsjællands Politi melder om markant fald i antallet af indbrud i julen i forhold til tidligere år - både i Køge Kommune og resten af politikredsen

Blot 11 husstande i Køge Kommune havde besøg af indbrudstyve i juledagene, og det er markant færre end de seneste år - faktisk er det kun godt en fjerdedel af de indbrud man oplevede i 2013 og 2014, hvor der var henholdsvis 42 og 41 indbrud i dagene mellem 20. december og 3. januar.

I forhold til de 26 juleindbrud i 2015 er antallet altså mere end halveret i år, og det billede går igen i resten af Midt- og Vestsjællands Politikreds. Antallet af indbrud på landsplan er faldet med 33 procent, men hos Midt- og Vestsjællands Politi er faldet registreret til hele 59 procent i julen 2016.

Det vækker blandt andet glæde hos politiet, som ikke mindst tilskriver udviklingen den stigende opbakning til nabohjælp i store dele af politikredsen.

”Vi har igennem det seneste års tid arbejdet målrettet på at udbygge samarbejdet med borgerne, således at der i dag er en fin balance mellem politiets arbejde og borgernes egen indsats på dette område. Jeg er overbevist om, at det ikke mindst er dette samarbejde, som vi nu ser effekten af,” siger politiinspektør Michael Fl. Rasmussen, der er leder af afdelingen for Forebyggelse, Analyse og Planlægning ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Naboskab på formel

"Det er godt gammeldags naboskab sat på formel, og jeg er ganske overbevist om, at det er her, der har ligget et potentiale til at gøre noget ved problemerne," siger han.

Nabohjælp-konceptet bidrager til at skærpe borgernes opmærksomhed omkring mistænkelige personer i deres lokalområde. Netop borgernes reaktioner på mistænkelige personer er en helt central faktor i bekæmpelsen af indbrud.

”Pointen er, at de borgere, der har deres daglige gang i lokalområdet, er de bedste til at identificere, hvem der hører til normalbilledet, og hvem der ikke gør. Vores erfaring er, at blot fornemmelsen af at blive iagttaget ofte er nok til at skræmme de fleste potentielle indbrudstyve væk, og hvis det ikke sker, så har den slags anmeldelser altid høj prioritet for politiets patruljer," siger Michael Fl. Rasmussen.

Antallet af borgere, der er tilmeldt Nabohjælpkonceptet i Midt- og Vestsjællands Politi, er inden for de første 11 måneder af 2016 steget med mere end 30 procent.

Den positive udvikling i julen vækker ekstra glæde, fordi den kommer i slutningen af et 2016, hvor antallet af indbrud generelt i politikredsen er steget i forhold til 2015 - først og fremmest på grund af mange indbrud i begyndelsen af året.

Publiceret: 09. Januar 2017 11:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lørdagsavisen

Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere