Køge Rådhus er rammen om informationsmøde for kronisk syge.
Køge Rådhus er rammen om informationsmøde for kronisk syge.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lær at tackle din kroniske sygdom

Lever du med en kronisk eller langvarig sygdom, og har du brug for redskaber til at håndtere hverdagens udfordringer? Så er Køge Kommunes kursus ”Lær at tackle kronisk sygdom” måske noget for dig. Kom til informationsmøde torsdag 12. januar 2017

Kronisk eller langvarigt syge mennesker oplever ofte at stå meget alene med deres sygdom. Det kan være vanskeligt for omgivelserne at sætte sig ind i, hvordan man har det, men heldigvis kan man selv gøre meget for at få et godt liv med sin sygdom. På kurset ”Lær at tackle kronisk sygdom” kan du lære at håndtere hverdagens udfordringer som kronisk eller langvarigt syg, eksempelvis træthed, smerter og nedtrykthed. Kurset giver dig også mulighed for at udveksle erfaringer med andre, der står i en lignende situation. Pårørende er meget velkommen til at deltage på kurset.

Hør mere om kurset på informationsmødet torsdag d. 12. januar 2017 kl. 16:30 i kantinen på Køge Rådhus, Torvet 1, 4600 Køge (Indgang 5/6).

Kurset forløber over 6 mødegange á hver 2 1/2 times undervisning om ugen. Kurset veksler mellem miniforedrag, gruppearbejde og individuelt arbejde, herunder konkrete ugentlige handleplaner for hvordan du kan tackle udfordringer i din hverdag. På kurset arbejdes der bl.a. med emnerne; muskelafspænding, problemløsning, kommunikation og håndtering af vanskelige følelser. På den sidste mødegang er der mulighed for at danne netværk med de øvrige deltagere på kurset.

Undervisningen finder sted i sognegården i Ølby Kirke i tidsrummet kl. 14:00-16:30 på følgende seks mandage; 23/1, 30/1, 6/2, 13/2, 27/2 og 6/3. Der er indlagt en pause på 20 minutter ved hver mødegang hvor der serveres kaffe, te og frugt.

Instruktørerne på kurset er frivillige der selv lever med en kronisk sygdom tæt inde på livet og de ved med andre ord ”hvor skoen trykker” samt hvordan det føles, når sygdommen indimellem sætter sine begrænsninger. Instruktørerne har gennemført en særlig uddannelse som gør dem i stand til at lede kurser for mennesker med en kronisk sygdom. Der er altid to undervisere på et kursus og du kan møde instruktørerne på informationsmødet.

På kurset anvendes lærebogen ”Patientuddannelse – Lær at tackle kronisk sygdom”. Bogen kan købes på kursets første mødegang til 160 kroner eller udlånes gratis på biblioteket. Kurset kræver ikke henvisning fra egen læge. Alle er velkomne. Tilmelding til informationsmødet er ikke nødvendigt.

Publiceret: 09. Januar 2017 14:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lørdagsavisen

Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere