Jesper Køster glæder sig over, at Spar Nord er blevet en del af fondsbørsens Large Cap-segment.
Jesper Køster glæder sig over, at Spar Nord er blevet en del af fondsbørsens Large Cap-segment.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Spar Nord Køge Bugt fejrer nytår i ny aktie-liga

Fra 2. januar 2017 er Spar Nord-aktien en del af det såkaldte Large Cap-segment på Københavns Fondsbørs, og det vækker begejstring i Spar Nord Køge Bugt

Spar Nord er fra 2. januar 2017 en del af fondsbørsens såkaldte Large Cap-segment, der er forbeholdt selskaber med en børsværdi på mindst 7,5 milliarder danske kroner.

Baggrunden for Spar Nords avancement er den positive udvikling i aktiekursen, der i 2016 lyder på omkring 30 procent, og som bringer Spar Nords aktuelle markedsværdi op på cirka 10 milliarder danske kroner.

"Kursudviklingen og avancementet til Large Cap-segmentet er et udtryk for, at Spar Nord regnes for en veldrevet bank med gode perspektiver fremadrettet, og den anerkendelse er vi naturligvis godt tilfredse med," siger direktør Jesper Køster i Spar Nord Køge Bugt og fortsætter:

"Og så er det også et udtryk for, at vi ikke kun lykkes med at skabe værdi for vores eksisterende kunder og tiltrække nye kunder, men også skaber værdi for vores aktionærer."

Jesper Køster hæfter sig ved, at Spar Nord ejes af omkring 117.000 aktionærer, der er fordelt over hele Danmark samt en mindre del i udlandet.

Stor markedsføringsværdi

Seniorrådgiver på Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet Lars Krull er enig i, at der er en stor markedsføringsværdi forbundet med at være Large Cap-selskab, og at denne synlighed typisk også afstedkommer en bedre pris på aktien.

"At blive Large Cap-selskab er selvfølgelig ingen garanti for kursstigninger, men der er ingen tvivl om, at det giver en øget bevågenhed. Det gælder både hos de direkte investorer, men i høj grad også hos de investorer, der investerer via fonde og foreninger," vurderer Lars Krull.

Publiceret: 07. Januar 2017 14:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lørdagsavisen

Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere